13893

Чернігівський хакер продавав базу даних міжнародної компанії за біткоїни

Кіберполіція викрила хакера у Чернігові причетного до кардерства та розповсюдження бази даних міжнародної компанії.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Кіберполіції.

Проведеними заходами поліцейські із кіберполіції встановили місце проживання хакера, де у подальшому провели санкціонований обшук.

Під час обшуку спеціалісти з кіберполіції виявили на його комп’ютері повну базу даних клієнтів міжнародної компанії. За попереднім аналізом, у цій базі налічується персональна інформація щодо 120 тисяч осіб, серед яких були і громадяни України.

Крім цього, виявлено, що фігурант крім реалізації інформації з обмеженим доступом, також займався скупкою на скомпрометовані платіжні картки різноманітних товарів з Інтернет майданчиків. Ці товари він у подальшому хотів перепродати, використовуючи всесвітньо відомі Інтернет майданчики.

Тож, у його квартирі поліцейскі вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флеш-картки. Також вилучено бокси,за допомогою яких зловмисник проводив пошук уразливостей і хакерські атаки. Крім того, правоохоронці виявили нову комп’ютерну техніку відомих торгових марок, які були придбані на кардерські картки, з метою подальшого перепродажу.

Правоохоронці отримали також інформацію щодо банків-емітентів кардерських карток. Проводиться подальша робота спільно з представниками Федерального Бюро розслідувань США, щодо встановлення суми завданих збитків.

база даних біткоїн хакер Чернігів




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *