13891

У Києві пожвавився ринок нерухомості

Кількість угод купівлі-продажу на ринку житлової нерухомості в 2017 році зросла на 8% в порівнянні з 2016 роком — до 31,4 тисячі.

Про це повідомив заступник керівника Департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник на прес-конференції.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на УНІАН.

«За підсумками 2017 року в Києві було укладено 31 389 угод і це найвищий показник за всю історію продажів на ринку в Україні в цьому регіоні… Приріст становить близько 8%», — сказав він.

Він зазначив, що у цю статистику не входять інвестиційні договори.

Олійник додав, що зростання купівлі нерухомості пов’язане з відсутністю варіантів вкладення коштів населення.

«Населення не довіряє жодним іншим інструментам, не працює інститут депозитів, фондовий ринок. Населення воліє вкладати заощадження в простий інструмент – квартири», — сказав він.

Крім того, він зазначив, що в Києві спостерігається тенденція скорочення житлового фонду.

«Це пов’язано з двома тенденціями. Перша — велика частка аварійного житла. Житло масової забудови 50-60-х років панельними будинками, які мають нормативний строк від 50 до 60 років, підходить до кінця. І в найближчій перспективі очікується, що ці райони будуть піддані реконструкції. Друга – виведення житлового фонду з категорії житлового в нежитловий. Це стосується центральних районів, коли квартири на перших поверхах перетворюються в офіси», — зазначив представник UTG.

Київ нерухомість ринок




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *