13893

В трьох областях України вилучили понад 8 тонн сурогатного спирту

Працівники територіальних управлінь захисту економіки та слідчих підрозділів поліції за процесуального керівництва прокуратури припинили діяльність підпільних цехів. Крім того, були встановлені місця зберігання та збуту фальсифікованих алкогольних виробів.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Всі підпільні виробництва знаходились у гаражних приміщеннях, де «кущовим» методом виготовляли «горілку», «коньяк», а також алкоголь відомих світових брендів. Для збуту фальсифікату бутлегери використовували підроблені марки акцизного податку України.

Так, у Чернігівській області під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили 3 тонни спирту та 2 тонни готової до реалізації алкогольної продукції, а у Сумській області – 530 літрів сурогату.

У Києві оперативники управління захисту економіки та слідчі також викрили підпільне виробництво. На момент появи правоохоронців відбувалося завантаження сурогатного алкоголю. З цеху та автомобілів було вилучено 1,8 тонн «горілки», «коньяку» та 880 літрів спирту.

Крім того, справу щодо столичного організатора нелегального виробництва алкоголю скеровано до суду. Щоб унеможливити потрапляння сторонніх осіб, зловмисник розмістив цех у промзоні Дарницького району. Само ж виробництво знаходилось на першому поверсі напівзруйнованої двоповерхової нежитлової будівлі.

За організацію підпільного виробництво алкогольної продукції фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі.

алкоголь спирт сурогат




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *