13890

Сім’ям Героїв Небесної Сотні вручили сертифікати на квартири

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з сім’ями киян-героїв Небесної Сотні і учасниками Революції Гідності, розповів про роботу міської влади з вшанування пам’яті героїв і підтримки їх сімей і вручив чотири сертифікати на квартири, повідомляють в прес-службі Київської міської державної адміністрації, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Так, три квартири отримали учасники Революції Гідності, які були травмовані на Майдані, а одну — сім’я загиблого героя. Отже, міська влада вирішила питання квартирної черги для цієї категорії пільгових осіб» — йдеться в повідомленні.

В адміністрації відзначили, що всього на квартирному обліку перебувало 16 осіб — 7 учасників Революції Гідності, які мають інвалідність, і 9 сімей загиблих учасників Героїв Небесної Сотні. 12 квартир були надані в попередні роки.

«Чотири роки тому наша держава втратила сотні відважних героїв, а ви — своїх батьків, чоловіків, братів, синів. Я розумію, що ваш біль буде жити з вами завжди і ніякими словами його не можна залікувати. Вам сьогодні потрібно, щоб пам’ять про ваших рідних жила вічно, а ми, як влада, не забували підтримувати сім’ї тих, хто віддав своє життя за європейське майбутнє України. І все, що ми можемо зробити, крок за кроком робимо», — заявив В.Кличко.

Також, мер Києва відзвітував і про інші заходи, які здійснює столична влада для підтримки сімей героїв Небесної Сотні і увічнення пам’яті загиблих під час Революції Гідності.

Окрім житла, сім’ї героїв Небесної Сотні були забезпечені земельними ділянками. Так, 27 сімей отримали земельні ділянки по 10 соток в селищі Биківня під Києвом. Міська влада регулярно забезпечує сім’ї героїв різними соціальними пільгами і планує в майбутньому збільшувати їх обсяги.

«На сьогодні надається щорічна матеріальна допомога сім’ям героїв Небесної Сотні в розмірі 25 тис. гривень, щомісячна матеріальна допомога малолітнім і неповнолітнім дітям героїв в розмірі 3 тис. гривень. Члени сімей загиблих киян-героїв Небесної Сотні отримують картки киянина, матеріальну допомогу на оплату житлово -комунальних послуг; сприяння в першочерговому влаштуванні дітей героїв Небесної Сотні в сади, безкоштовне харчування дітей героїв Небесної Сотні — учнів 5-11 класів в школах «, — відзначили в КМДА.

Що стосується історичної пам’яті, то для увічнення пам’яті героїв була перейменована частина вулиці Інститутської, від Майдану Незалежності до вулиці Ольгинської, на алею Героїв Небесної Сотні.

В рамках декомунізації імена Героя Небесної Сотні і учасника Революції Гідності отримали дві столичні вулиці. Вулицю Ілліча в Дарницькому районі перейменували на вулицю героя Небесної Сотні 30-річного Юрія Пасхаліна. А вулицю Миколи Лебедєва в Дніпровському районі перейменували на вулицю героя Юрія Поправки.

«Юрій, учасник Революції Гідності, пройшовши Майдан, згодом потрапив у полон в Слов’янську в 2014 році і був жорстоко замучений проросійськими бойовиками. Йому, студенту Київського політехнічного інституту, було 18 років», — зазначив мер.

Також в столиці встановили 23 меморіальні дошки в пам’ять про героїв Небесної Сотні. І виділили земельну ділянку площею 1,22 гектарів музею Революції Гідності за адресою алея Героїв Небесної Сотні 3-5, що поруч з Жовтневим палацом.

 

квартира Кличко сертифікат




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *