13892

МЗС Британії звинуватило РФ в кібератаці на Україну за допомогою вірусу NotPetya

Британський МЗС офіційно поклав на російську владу відповідальність за масовану кібератаку з використанням вірусу-здирника, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Британський уряд вважає, що влада Росії, зокрема, російські військові, були відповідальні за деструктивну атаку за допомогою вірусу NotPetya червні 2017 року. Атака продемонструвала неповагу до українського суверенітету. Безрозсудне застосування вірусу порушило роботу організацій по всій Європі і коштувало сотні мільйонів фунтів… Ми закликаємо Росію стати відповідальним членом міжнародного співтовариства», — йдеться письмовій заяві заступника глави британського МЗС Таріка Ахмада.

За його словами, атака була замаскована під спробу втрутитися в бізнес-процеси, однак її метою було порушення роботи організацій і компаній в Європі. Головною її метою були фінансовий, енергетичний і урядовий сектори на Україні, вважає заступник міністра.

«Великобританія відповідає на шкідливу киберактивность, незалежно від того, від кого вона виходить, а також покладає відповідальність за відшкодування шкоди на тих, хто завдає нам шкоди. Ми маємо намір активізувати міжнародні зусилля зі зміцнення вільного, відкритого, мирного і безпечного кіберпростору», — йдеться в заяві.

Нагадаємо: глобальна атака вірусу-здирника в червні минулого року вразила IT-системи компаній в декількох країнах, в більшій мірі торкнувшись України. Нападу піддалися комп’ютери нафтових, енергетичних, телекомунікаційних, фармацевтичних компаній, а також держорганів.

 

 

 

Petya атака вірус МЗС




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *