13891

Вишки Бойка: ГПУ готує документи для зняття недоторканності з фігурантів справи

Генпрокуратура України готує документи для зняття недоторканності з фігурантів справи про так звані «вишки Бойка». Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, інформує 1NEWS.

За його словами, буквально тиждень тому прокуратура наклала арешт на так звані «вишки Бойка».

«Ми розглядаємо їх («вишки Бойка» — ред.) у рамках нашого кримінального провадження як речові докази злочину, а сама операція щодо їх придбання була здійснена за участю підприємств, пов’язаних зі злочинною організацією. Відповідно, все це майно підлягає конфіскації після вироку суду», — сказав Єнін.

Також у прокуратурі уточнили, що наразі досудове розслідування ще не завершене, і говорити про остаточні результати поки зарано.

«Наразі досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні не завершене. Відповідно, ми можемо говорити лише про ті результати, які досягнуті на сьогодні. Поки що виглядає так, що, безперечно, Юрій Бойко тією чи іншою мірою був обізнаний про цю операцію. Водночас, поки прямих доказів щодо можливої фінансової вигоди Бойка від зазначеної злочинної схеми ми не отримали. Але на цьому ще крапку не поставлено», — уточнив заступник генпрокурора.

На його думку, головним завданням на даний момент є встановлення об’єктивної істини.

«Генеральний прокурор (Юрій Луценко — ред.) вже анонсував найближчим часом можливість гучних подань щодо зняття депутатської недоторканності. Зараз ми готуємо відповідні документи. Нашим завданням все ж таки є встановлення об’єктивної істини. У рамках сьогоднішнього розслідування ми вийшли на схему розподілу доходів від цієї злочинної оборудки. Ми проводимо процесуальні дії як на території України, так і за її межами з метою арешту тих активів, які були набуті за результатами цієї злочинної схеми, або тих активів, які були придбані за кошти, набуті злочинним шляхом», — підсумував Єнін.

На даний момент, за словами заступника генпрокурора, Україна навчилася набагато швидше забезпечувати арешти за кордоном і отримала досвід повернення грошей з території інших держав.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Юрій Луценко 2 лютого заявив, що у слідства немає прямих доказів корупційної діяльності народного депутата з Опозиційного блоку, колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка у справі щодо «вишок Бойка».

Разом з тим, Луценко заявив, що має намір внести до Верховної Ради подання про притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності в зв’язку із розслідуванням справи щодо так званих вишок Бойка.

Бакулін очолював «Нафтогаз України» з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою у розкраданні коштів у особливо великих розмірах у справі щодо бурових установок. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу у 10 млн грн.

 

 

 

 

Бойко вишки ГПУ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *