13889

Місцеві бюджети будуть фінансувати державні ВНЗ I-II рівня акредитації

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про передання на фінансове забезпечення місцевих бюджетів державних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Відповідні зміни внесено до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів. «Зазначений порядок приведено у відповідність до закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік», згідно з яким передбачено передання державних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації на фінансове забезпечення місцевих бюджетів», — йдеться в постанові уряду №71 від 14 лютого.

Водночас, винятком є державні ВНЗ III рівня акредитації, що входять до складу державних вишів III-IV рівня акредитації без статусу окремих юридичних осіб.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України зареєструвало умови прийому до вищих навчальних закладів у 2018 році, серед яких — творчі заліки, фіксовані конкурсні предмети, а також зменшення кількості заяв на держзамовлення з 9-ти до 7-ми.

Як повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Міністерства освіти і науки України, цей документ містить список спеціальностей, за якими замість творчих конкурсів будуть проводитися творчі заліки, які вузи можуть проводити з 1 лютого до 26 липня 2018 року.

У 2018 році для вступу після 11 класів на бакалавра або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування два конкурсні предмети будуть фіксованими, а третій — можна вибрати з двох альтернативних варіантів.

Передбачено зміну формату проведення тестування з іноземних мов. Зокрема, зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з англійської, іспанської, німецької та французької мов включатиме аудіювання і мати два рівня складності (академічний і профільний).

Ще одна зміна — кількість заяв, які зможе подавати абітурієнт на місця державного і регіонального замовлення, зменшено з 9 до 7, а подавати їх можна буде не більше ніж на 4 спеціальності (як і в 2017 році). Подача заяв на контракт не обмежується.

 

 

 

бюджети ВНЗ фінансування




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *