13889

Визначено переможців конкурсу на радіомовлення у 7 областях

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні у четвер, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначала переможців третього конкурсу на розвиток місцевого мовлення із використанням вільних радіоканалів у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Сумській, Хмельницькій і Чернігівській областях.

Найбільше заяв на участь у конкурсі від телерадіоорганізацій, охочих мовити на Вінниччині. Так, на частоту 101,6 МГц у місті Гайсині претендували Гайсинська районна редакція радіомовлення, ПП «Медіа Дністер» («Лада») і ПП ТРК «ТОДОР» («Тодор»). Переможцем регулятор обрав ПП «Медіа Дністер».

По двоє претендентів було на отримання ліцензії в селі Гарасимові Івано-Франківської області (100,7 МГц) та у місті Прилуках Чернігівської області (95,7 МГц). Зрештою, у Гарасимові мовитиме радіо «Сяйво» 106,8 FM» (ПП «РС «Сяйво»), а вільний радіоканал у Прилуках дістався телерадіокомпанії «ТІМ». Водночас як з’ясувалося під час засідання, «Українське радіо» (ПАТ «НСТУ») відкликало свою заявку на частоту 107,5 МГц у місті Полонному Хмельницької області, тому переможцем конкурсу було обрано радіостанцію «Львівська хвиля» (ТОВ «ТРК «Львівська хвиля»). Окрім того, за результатами конкурсу «Львівська хвиля» мовитиме також і на частотах 89,4 МГц у місті Горохові Волинської області, на 102,6 МГц у селищі Любешеві та 105 МГц у місті Нововолинську Волинської області.

На участь у конкурсі в решті населених пунктів місцевими мовниками було подано по одній заяві.

Радіостанція «Радіо «Сяйво» 106,8 FM» також виходитиме у селі Річці Івано-Франківської області на частоті 102,8 МГц, Старосамбірське РРМ «Голос Прикарпаття» – на 91,4 МГц у місті Старому Самборі Львівської області, комунальної організації Білопільської районної ради «Білопільська РРРМ «ВИР» – на 90,5 МГц у місті Білопіллі, КП «Глухівська студія місцевого мовлення «Радіо Глухів» – на 104,4 МГц у місті Глухові, КП «ТРК «Охтирка» – на 103,7 МГц у місті Охтирці, радіостанція «Добре радіо» (КП Тростянецької міської ради «ТРК «Тростянець»») – на 105,4 МГц у місті Тростянці Сумської області.

Претендентом на мовлення частоті 99 МГц в місті Чигирині Черкаської області була радіостанція «Радіо Чигирин 99 FM» (ТОВ «ТРК «Холодний Яр»). Проте через проблеми з поданими документами Нацрада не підтримала мовника, а частоту винесла на наступний конкурс.

Переможцям конкурсу видано ліцензії на мовлення, що діятимуть протягом семи років. Усі ліцензіати будуть мовити на відповідних частотах  упродовж 24 год/добу.

Водночас Нацрада припинила конкурс на вільний радіоканал у місті Конотопі Сумської області (101,1 МГц) у зв’язку з відсутність заяв від мовників. Окрім того, регулятор не допустив до участі у конкурсі телерадіокомпанію «Громада», яка претендувала на мовлення з використанням п’яти вільних радіоканалів: у містах Глухові (104,4 МГц), Конотопі (101,1 МГц), Тростянці (105,4 МГц), Білопіллі (90,5 МГц) та Охтирці (103,7 МГц) Сумської області, але не сплатила грошовий внесок під конкурсну гарантію у визначений термін – до 25 грудня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, Нацрада визначила одним зі своїх пріоритетів розвиток місцевого мовлення. За результатами першого конкурсу із розвитку місцевого мовлення, ефірні радіостанції з’являться в 19-ти населених пунктах України. Переможцями конкурсу стали виключно місцеві мовники, а також дві частоти отримала суспільна радіостанція «Культура». Конкурсні умови передбачають, що інформаційні передачі місцевої тематики мають становити не менше 15%, і дозволяється ретрансляція виключно програм Суспільного мовлення.

27 грудня Нацрада визначила переможців другого конкурсу на місцеве мовлення — з використанням дев’яти вільних радіоканалів у Вінницькій, Запорізькій, Львівській, Херсонській і Черкаській областях.

19 жовтня 2017 року Нацрада затвердила конкурсні умови та оголосила третій конкурс на розвиток місцевого мовлення на 15 частот у восьмих регіонах — у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Сумській, Хмельницькій і Чернігівській областях.

 

 

конкурс мовлення Нацрада переможці




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *