13948

ЛАЗ й надалі залишиться у власності росіян

Львівські депутати вилучили із порядку денного сесії питання про викуп ЛАЗу, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Депутати вилучили із порядку денного сесії питання про викуп ЛАЗу у його теперішнього власника — російського бізнесмена Ігоря Чуркіна.

Раніше вони пропонували: визнати за доцільне відновлення роботи Львівського автобусного заводу, надати згоду на придбання об`єктів, які входили до цілісного майнового комплексу Львівського автобусного заводу, розробити план створення та реалізації інвестиційного проекту «Львів ЛАЗ».

Проти цього наміру виступив голова облдержадміністрації Олег Синютка. «Міська рада Львова заявила про викуп приміщення колишнього Львівського автобусного заводу. Тим самим чиновники мерії таки хочуть забрати з кишень львів’ян більш як 20 мільйонів гривень і заплатити російським аферистам. У цій ситуації варто подумати двічі та докласти усіх зусиль, щоб повернути підприємство українській державі», — зазначив він.

Як повідомлялося, у 2015 році у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект «Про націоналізацію майна товариства з обмеженою відповідальністю «Львівські автобусні заводи». Зараз проект закону перебуває на розгляді у комітет ВР з питань економічної політики. Законопроектом передбачається примусове відчуження об’єктів права приватної власності на користь держави (націоналізація майна) ТзОВ «Львівські автобусні заводи» з мотивів суспільної необхідності – розбудови вітчизняного машинобудування.

Львівський автобусний завод викупив російський бізнесмен Ігор Чуркін. Новий власник довів підприємство до банкрутства. І тепер вивозить його устаткування та продає приміщення.

У січні 2018 року відбувся новий виток загострення: поліція почала затримувати арештовані за рішенням суду автобуси комунального перевізника АТП-1 через борги за придбані у 2009-2010 роках автобуси ЛАЗ.

Львівська міськрада двічі намагалась прийняти ухвалу про меморандум про сплату боргу між ТзОВ «Оптимум Фактор», яке отримало право вимоги боргу від Львівського автобусного заводу, АТП-1, ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Львівводоканал». Нінель Кисілевська, ЛЬВІВ. 15 лютого 2018 року.

 

 

викуп депутати лаз




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *