13880

Названо кращий фільм за версією Британської кіноакадемії

Кращим фільмом за версією британської академії BAFTA став «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі». У номінації за кращий неангломовний фільм картина Звягінцева «Нелюбов» поступилася південнокорейській стрічці «Служниця», інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Картина режисера Мартіна Макдонаха «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі» отримала премію Британської академії кіно-і телемистецтва (BAFTA) як кращий фільм. Про це прес-служба кінопремії повідомляє на своїй сторінці в Twitter.

За головну премію боролася і картина Гільєрмо дель Торо «Форма води», всього у картини 12 номінацій. У категорії «кращий фільм» також були представлені «Темні часи» Джо Райта, «Той, що біжить по лезу 2049» Дені Вільнева, «Тоня проти всіх» Крейга Гіллеспі, «Клич мене своїм ім’ям» Армандо Іануччі і «Примарна нитка» Пола Томаса Андерсона.

У номінації «Кращий фільм не англійською мовою» перемогла «Служниця» південнокорейського режисера Панк Чхан-ука. У цій же номінації був представлений фільм російського режисера Андрія Звягінцева «Нелюбов».

Вручення премії відбулося в Королівському Альберт-Холі.

Фільм «Три білборда» знятий в жанрі кримінальної драми. Стрічка оповідає про історію американки Мілдред Хейс, яка намагається домогтися поновлення розслідування справи про зґвалтування і вбивство дочки. Для залучення уваги поліції і громадськості головна героїня орендує три рекламних щити на околиці міста, на яких розміщує звернення до головного шерифа.

 

 

 

версія кіноакадемія фільм




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *