13879

Українські автопідприємства активно виходять на ринок перевезень ЄС

Про це в коментарі Укрінформу заявив директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін, інформує 1NEWS.

У світлі поліпшення взаємин України і Європи, в тому числі після введення безвізу, дедалі більше українських підприємців наважуються відкривати свої компанії у країнах Шенгену.

«Серед українських вантажоперевізників почався справжній ажіотаж щодо відкриття своїх компаній в ЄС. Чому? Це вигідно. І нескладно реалізувати на практиці», — заявив Дмитро Льоушкін.

За словами підприємця, найчастіше свої нові європейські компанії українські перевізники реєструють у Польщі.

«Потім вони за копійки купують собі автопарк фур, що були у користуванні, і приганяють їх в Україну. Тут їх миють, ремонтують, фарбують — і фури як новенькі. Водіїв теж наймають українських. Чому? По-перше, багато співвітчизників всіма правдами і неправдами прагнуть поїхати працювати в Європу. По-друге, в Україні дуже дешева робоча сила. Вимальовується дуже вигідна бізнес-модель», — повідомив експерт.

За словами Льоушкіна, такій моделі організації бізнесу сприяє також відносна дешевизна палива на українських АЗС.

«Там організував компанію і найняв людей. Загнав фури в Україну і залив повні баки дешевим паливом на українських АЗС. Варто зазначити, воно істотно дешевше, ніж в Європі! Істотно! Потім взяв невелике замовлення на перевезення, скажімо, Україна-Польща. Відпрацював його, і у тебе залишилася заправлена дешевою соляркою машина. Бери і виконуй замовлення по Європі за їхніми тарифами. Очевидна вигода. Українці зараз навіть поляків потіснили, адже ті не можуть з нашими конкурувати за ціною фрахту. Невелике уточнення: щоб було більш зрозуміло, повних баків вистачить, щоб «долетіти» десь до Берліна. Тобто обслужити територію десь у радіусі 800 км від українського кордону. Коли паливо закінчується — знову в Україну, заправився і далі в Європу. І це можна повторювати без кінця», — пояснює експерт.

«Це перспективний напрям, і він розвиватиметься надалі», — резюмував директор групи компаній PRIME.

 

 

 

ЄС перевезення підприємства




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *