13809

Американські конгресмени зажадали нових санкцій проти Росії

Політичні противники Дональда Трампа, які знаходяться в меншості в палаті представників, зажадали від нього введення нових санкцій проти Росії. Якщо цього не станеться, вони мають намір посилити санкції законодавчим шляхом, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Представники демократичної меншості в палаті представників конгресу США склали петицію, в якій зажадали від президента Дональда Трампа ввести нові санкції проти Росії за втручання в президентські вибори 2016 року, пише The Hill.

Усього звернення до президента підписали 140 конгресменів. Вони нагадали, що влітку 2017 року понад 400 депутатів нижньої палати від обох партій прийняли закон про протидію супротивникам США шляхом санкцій (CAATSA). Президент підписав його 2 серпня 2017 року.

«Ваші дії за останній рік показали, що ви будете постійно виправдовувати президента Путіна і заперечувати його визнане сприяння вашої кампанії в 2016 році», — йдеться в листі.

«Цими останніми діями ви ігноруєте закон і прерогативи рівноправної гілки влади і даєте зрозуміти Росії, що нічого не зробите, щоб зупинити додаткове втручання в наші вибори», — заявили автори послання.

«Ми надали вам інструменти, необхідні для вирішення цього завдання. Якщо ви продовжите тримати ці інструменти на полиці, ми будемо наполягати на додаткових законодавчих заходах з більш суворими вимогами. Якщо ви відмовляєтеся захищати США від ворожого іноземного уряду, конгрес повинен діяти самостійно», — попередили демократи.

Раніше, 17 лютого, глава Мінфіну США Стівен Мнучін заявив про розробку нових санкцій проти Росії і назвав конкретні терміни їх введення. «Ви можете розраховувати, що санкції будуть введені в найближчі 30 днів», — сказав він тоді. «Ми застосовуємо всі існуючі санкції і вводимо нові», — додав Мнучін.

Розслідуванням втручання Росії у вибори в США, а також звинувачень команди Трампа в зв’язках з нею займається кілька організацій. Комісія комітету з розвідки палати представників, більшість в якій республіканці, заявила про завершення розслідування, оскільки жодного свідчення зв’язку Трампа і його команди з Москвою за 14 місяців роботи знайти не вдалося.

Комісія комітету з розвідки сенату продовжує свою роботу. Спецпрокурор Мюллер, призначений в травні 2017 року, теж не опублікував поки жодного свідчення зв’язку Трампа з Росією, однак звинуватив 13 росіян і три юридичні особи у втручанні в виборну кампанію.

Раніше введені проти Росії санкції через ситуацію в Україні Трамп своїм указом продовжив 2 березня 2018 року.

 

 

 

 

 

 

конгрес санкції США




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *