13810

Кіберполіція встановила особи хакерів, які завдали збитків клієнтам DHL

Департамент кіберполіції Національної поліції України спільно з німецькими правоохоронцями встановили причетність двох жителів Чернівців до завдання збитків клієнтам міжнародної логістичної компанії DHL на суму понад EUR1,5 млн. Про це 1News повідомила прес-служба департаменту.

Зазначена група громадян України з 2013 по 2016 рік злочинним шляхом отримувала цифрові пакетні марки (DHL lables), які потім перепродувала із суттєвими знижками.

«Отримуючи доступ до облікових записів клієнтів німецької пошти, із допомогою заздалегідь викрадених авторизаційних персональних даних (у тому числі ідентифікаторів, паролів, номерів банківських платіжних карток, термінів їх дії) злочинці у великій кількості замовляли цифрові пакетні марки. В подальшому зловмисники перепродавали ці марки зі значними знижками у розмірі 50-70% від повної вартості. Клієнтів знаходили через рекламу в мережі Інтернет», — йдеться в повідомленні поліції.

Загалом правоохоронці задокументували понад 200 випадків незаконного продажу поштових пакетних марок. При цьому отримані злочинним шляхом грошові кошти негайно переводилися у готівку через валютні рахунки, відкриті у банках Кіпру та Іспанії.

Працівники кіберполіції Чернівецької області спільно з німецькими колегами встановили причетність до здійснення цього правопорушення двох жителів Чернівців: 28-річної жінки та 22-річного чоловіка. За адресами проживання спільників правоохоронці здійснили санкціоновані обшуки, під час яких було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації.

Усе вилучене направлено на проведення відповідних комп’ютерно-технічних експертиз.

DHL кіберполіція Національна поліція України хакери




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *