13809

У «Харківводоканалі» проходять обшуки

На території КП «Харківводоканал» проходять слідчі дії в рамках кримінального провадження щодо систематичного зловживання службовим становищем посадових осіб підприємства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як зазначається, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України слідчі поліції, у супроводі співробітників СБУ та участі працівників прокуратури проводять обшуки на території підприємства, а також за місцем проживання можливих фігурантів виробництва.

«Всі обшуки санкціоновані Жовтневим районним судом Харкова», — сказано в повідомленні.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано кілька визначень слідчого судді Володимира Макарова про надання тимчасового доступу до документів в рамках досудового слідства у справі про зловживання службовим становищем посадових осіб КП «Харківводоканал».

Як зазначено в постановах, кримінальне провадження було розпочато в серпні 2017 року на підставі оперативної інформації УСБУ в Харківській області. Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи КП «Харківводоканал», зловживаючи службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, систематично надають в користування стороннім юридичним і фізичним особам комунальне майно (техніку і т.д.), виконують власними силами роботи в інтересах третіх осіб без оформлення відповідних договорів, що призводить до заподіяння шкоди комунальному підприємству.

У самому ж КП «Харківводоканал» ситуацію поки не коментують.

зловживання службовим становищем обшуки Прокуратура СБУ Харківводоканал




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *