13810

Депутатам пропонують повторно розглянути закони про роботу Державного бюро розслідувань

Законопроекти, якими вносяться зміни до Закону України «Про Державне бюро розслідувань», мають бути повторно розглянуті Верховною Радою вже під час наступного пленарного тижня. Про це заявив Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, повідомляється на сторінці ДБР у Facebook.

Як відомо, сьогодні, 13 березня, Верховна Рада не підтримала жоден із законопроектів, якими вносяться зміни до Закону України «Про Державне бюро розслідувань», та повернула їх на повторне перше читання. Відтак, законопроект №5395 (народного депутата Миколи Паламарчука) набрав 187 голосів, законопроект №6430 (Кабінету Міністрів України) – 189 голосів, №7450 (групи народних депутатів) – 169 голосів.

«Ці законопроекти експертні, а не політичні, підтримані абсолютною більшістю депутатів під час засідання профільного комітету. Вони розблоковують напрями формування ДБР, зокрема, передають повноваження проведення конкурсів від зовнішньої комісії до внутрішніх; доповнюють перелік підрозділів ДБР, які мають право здійснювати оперативно-розшукову діяльність; встановлюють спеціальні звання для осіб рядового та начальницького складу тощо», – нагадав Директор ДБР Роман Труба.

На його думку, законопроекти не набрали потрібної кількості голосів через відсутність або неголосування значної частини депутатів.

«Дякую авторам законопроектів та народним депутатам, які сьогодні прийшли до Верховної Ради та віддали свої голоси. Законопроекти повернули на повторне перше читання. Розраховую, що комітет найближчим часом їх розгляне, а Голова Верховної Ради Андрій Парубій поставить їх на голосування вже на наступному пленарному тижні. Зі свого боку готовий надавати всі роз’яснення та переконувати голосувати за необхідні зміни», – додав Труба.

верховна рада ДБР Державне бюро розслідувань Роман Труба




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *