13808

Сакварелідзе, якого звинувачують у чотирьох злочинах, не збирається залишати Україну

Екс-заступник генерального прокурора України і соратник лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі Давид Сакварелідзе не має наміру залишати територію України. Про це він заявив на прес-конференції у Львові, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, в середу, 14 березня, в Мостиському районному суді Львівської області відбудеться підготовче засідання в зв’язку з обвинуваченнями, висунутими проти нього прокуратурою.

Адвокат Сакварелідзе Валерія Коломієць розповіла, що її підзахисного обвинувачують у чотирьох злочинах. «По-перше, Сакварелідзе інкримінують, нібито він у змові з іншими особами паралізував роботу пункту пропуску «Шегині» 10 вересня минулого року, хоча коли автобус з Саакашвілі прибув на кордон України, пункт пропуску вже не працював», — сказала вона.

Також, за словами адвоката, спочатку Сакварелідзе ставили в провину те, що він незаконно перевів через кордон України кількох українських і закордонних журналістів. «Але в процесі ці обвинувачення зникли з матеріалів і тепер йому інкримінують, що саме він перемістив Саакашвілі через кордон Польщі і України. Але не зазначено, як саме він це зробив — перевіз у багажнику, перекинув або переніс через кордон», — сказала В. Коломієць.

За її словами, ще два обвинувачення стосуються опору співробітникові Держприкордонслужби та впливу на нього.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США. У вересні політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, які фактично прорвали кордон. 12 лютого 2018 року.

Саакашвілі затримали в Києві і повернули до Польщі за процедурою реадмісії. Згодом стало відомо, що Саакашвілі отримав у Нідерландах посвідку на проживання, адже там мешкає його родина.

Рух Нових Сил Саакашвили Сакварелидзе




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *