13808

На відновлення миру на Донбасі виділені перші 2 млн. доларів

В рамках Цільового фонду багатьох партнерів (ЦФБП) виділено перші $2 мільйони на відновлення і розбудову миру на Донбасі. Кошти надані Урядами Канади та Швеції та адмініструватимуться Світовим Банком відповідно до пріоритетів, визначених Державною цільовою програмою “Відновлення та розбудова миру в Східних регіонах України”. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Виконавчої ради ЦФБП, яке відбулось 13 березня. Про це 1News повідомила прес-служба Міністерства тимчасово окупованих територій.

Як зазначається у повідомленні, цільовий фонд багатьох партнерів управляє коштами міжнародної донорської спільноти, які спрямовуються на підтримку цілей відновлення і розбудови миру на Донбасі. Головою Виконавчої ради ЦФБП є Міністр Вадим Черниш. Співголовами – директор Світового банку в Україні Сату Кахконен та координатор Системи ООН в України Ніл Волкер.

Кошти грантів будуть спрямовані на фінансування пріоритетних проектів, які здійснюються на виконання Державної цільової програми “Відновлення та розбудова миру в східних регіонах України”, та “Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та провадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року”. Обидва стратегічні документи  були розроблена МТОТ разом із місцевими громадами та ухвалені Кабінетом Міністрів України наприкінці 2017 року.

Мета стратегічних документів – відновлення Донбасу та розбудова миру в Україні за рахунок підвищення якості  життя українських громадян, які проживають на територіях, які відчувають негативний вплив російської агресії на Сході України, та підвищення спроможності приймаючих громад. Мова йде, зокрема, про забезпечення захисту прав громадян, які постраждали від конфлікту, на житло, соціальну допомогу, медичні, освітні та комунальні послуги, створення робочих місць, допомоги з інтеграцією у нові громади, а також підтримки економічної активності 5 регіонів, де проживає найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб.

В свою чергу, мета ЦФБП – посилення спроможності МТОТ до ефективної координації зусиль українських органів влади та діяльності міжнародних організацій з питань відновлення Донбасу та розбудови миру.

«Ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку у питанні допомоги громадянам та місцевим громадам, які зазнали негативних наслідків збройної агресії РФ у Криму та на Сході, щодо подолання цих наслідків та створення умов для забезпечення довгострокового миру в Україні. Завданням Цільового фонду, в тому числі, є створення нової якісної системи ухвалення стратегічних рішень та зв’язку між цими рішеннями та імплементаційними зусиллями», – зазначив Вадим Черниш.

Вадим Черниш Донбас Міністерство тимчасово окупованих територій Цільовий фонд багатьох партнерів




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *