13809

У Харкові пенсіонер МВС та раніше судимий торгували трамадолом

Спільні заходи працівників Департаменту протидії наркозлочинності, Головного слідчого управління (ГСУ), а також інших оперативних служб під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України дозволили задокументувати діяльність злочинної групи оптових збувачів трамадолу.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Поліцейські з’ясували, що організатором торгівлі трамадолом став 40-річний чоловік, раніше судимий за аналогічні злочини. У 2016 році ця особа достроково звільнилася з місць позбавлення волі. Пособником та оптовим реалізатором крупних партій «Трамадолу» став 46-річний харків’янин, колишній міліціонер, а нині – пенсіонер МВС. Він раніше працював у службі боротьби з економічною злочинністю області.

Оперативники Департаменту протидії наркозлочинності спільно з колегами з Управління протидії наркозлочинності поліції Харківської області, ГСУ та патрульні поліцейські затримали фігурантів.

Правоохоронці провели 14 одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників, а також в гаражних приміщеннях та їхніх транспортних засобах. У зловмисників вилучено більш як 160 кг наркотичного засобу «Трамадол». Його вартість за цінами «чорного» ринку перевищує 30 мільйонів гривень. Такої кількості наркотичного анальгетику вистачило б для добового знеболення понад 300 тисяч хворих.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Андрія Кіхтенка, зараз правоохоронці встановлюють можливі канали витоку препарату, зокрема ‒з об’єктів легального обігу нарковмісних речовин.

Обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські проводять подальші процесуальні дії щодо встановлення можливого каналу витоку наркотичного засобу з хімфармпідприємств.

наркотики торгівля Харків




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *