13788

Австралія надасть притулок білим африканським фермерам

Австралія готова надати притулок «переслідуваним» білим фермерам з Південно-Африканської Республіки. Про це оголосив міністр внутрішніх справ Австралії Пітер Даттон.

Він повідомив, що австралійський уряд розмірковує над можливістю надання їм віз у спрощеному порядку на гуманітарних засадах, — інформує 1NEWS з посиланням на BBC Ukrainian.

Заява міністра пролунала на тлі закликів у ПАР передати право власності на землю від білих фермерів чорним фермерам без відшкодування.

Також останнім часом білі фермери в ПАР протестували через зростання кількості вбивств на фермах.

«Якщо ви подивитеся кадри, почуєте історії, почитаєте свідчення — вони стикаються з жахливими обставинами», — пояснив пан Даттон журналістам.

«Ми хочемо, щоб люди, які бажають приїхати сюди, суворо дотримувалися наших законів, інтегрувалися в наше суспільство, працювали, а не жили на соціальну допомогу. І я думаю, ці люди заслуговують на особливу увагу, і ми, звичайно, приділимо цю особливу увагу зараз», — додав він.

Раніше міністр заявив журналістам, що білі фермери з ПАР потребують допомоги «від такої цивілізованої країни як наша».

У відповідь на заяви з Австралії Південно-Африканська Республіка відкинула звинувачення у «переслідуванні» білих фермерів.

Речник уряду ПАР Ндівуво Майбайя заявив ВВС, що інші країни не мають підстав підозрювати, що якась частина населення Південної Африки знаходиться під загрозою з боку демократично обраних лідерів країни.

«Програму перерозподілу землі виконають відповідно до закону. Ми хочемо сказати нашим друзям по всьому світу, що не треба панікувати. Ми в Південній Африці залишаємось єдиною нацією — як чорні, так і білі», — наголосив він.

Міністерство закордонних справ Південної Африки висловило жаль з приводу того, що «австралійський уряд вирішив не використовувати наявні в нього дипломатичні канали, щоб висловити занепокоєння або отримати роз’яснення».

Австралія ПАР фермери




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *