13847

В Горішніх Плавнях схопили рекетирів

Слідчими поліції Полтавщини спільно з представниками управління Служби безпеки України в області та працівниками прокуратури Полтавщини було проведено ряд заходів по встановленню та затриманню групи осіб, які протягом минулого та цього року займалася вимаганнями. Встановлено, що до складу групи входило чотири особи, серед яких — кримінальний «авторитет».

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Встановлено, що особи, погрожуючи застосуванням фізичної сили, вимагали гроші у мешканців та підприємців міста Горішні Плавні. Фігурантам — від 27-ми до 36-ти років.

Попередньо встановлено, що до складу групи входило чотири особи, серед яких один — кримінальний «авторитет».

Слідчими наразі встановлюються коло потерпілих осіб та сума завданих збитків. Перевіряється причетність чоловіків до інших злочинів, вчинених як на території області, так поза її межами.

Триває досудове розслідування за ч.2 та 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало майнової шкоди у великих розмірах).

Відповідно до чинного законодавства, за скоєне зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Горішні Плавні Полиция рекет




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *