13785

Андрій Біба у розшуку. Нацполіція оголосила в розшук співвласника мережі “БРСМ-Нафта” А. Бібу

Андрій Біба вже кілька днів у розшуку. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агенства Літописець з посиланням Солом’янське управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві. Саме Солом’янське управління нацполіції чомусь відповідальне за затримання пана Біби, який на разі переховується від слідства.

Таким чином, в оголошено у розшук співвласника мережі автозаправних станцій “БРСМ-Нафта” Андрія Бібу. Відповідне повідомлення з’явилося в розшуковій базі МВС у розділі “Особи, які переховуються від органів державної влади”. Андрію Бібі інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах згідно ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Головним слідчим управлінням Національної поліції м. Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 1201710090005813, в якому встановлено в діях Андрія Біби ознаки злочину, передбаченого статтею 190 КК України (шахрайство), щодо привласнення торгової марки “БРСМ-Нафта”. В рамках провадження Андрія Бібу визнано підозрюваним та у зв’язку з переховуванням від слідства оголошено у розшук.

Компанії, які належать підозрюваному в шахрайстві з торговою маркою “БРСМ-Нафта” Андрію Бібі, не лише позбавили життя понад 10 людей під час вибуху на Васильківській нафтобазі, а й ухилилися від сплати податків до Державного бюджету України на суму близько 4 млрд грн. Зокрема, лише по результатам перевірки двох компаній ТОВ «Стейт Оіл» та ТОВ “Парком транс» органами ДФС донараховано 3,5 млрд грн. Окрім цього, по факту ухилення від сплати податків ТОВ «Стейт Оіл» у провадженні ГПУ перебуває кримінальна справа №42016000000003365. При цьому, злочинне угруповування Андрія Біби змогло купити ряд судових рішень, що дозволило компаніям Біби не сплачувати сотні мільйонів гривень до державного бюджету. Незрозуміло, чому ДФС України не реагує на бездіяльність судової системи, яка не дозволяє повернути вкрадені злочинною групою Біби кошти до державної казни.

За вказаними результатами перевірки Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України щодо Андрія Біби та його менеджерів порушено кримінальне провадження № 32017100040000051 за ознаками правопорушень, передбачених ст. 204 ККУ (незаконне зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ст. 209 ККУ (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою), ст. 27 ККУ (види співучасників –пособник), 212 ККУ (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в особливо великих розмірах), ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), 2 ст. 366 ККУ (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

В рамках даного провадження вручено підозри директору ТОВ «Стейт Оіл» Кіру В.І., директору ТОВ «Бел-Ойл» Яценку М.В. та директору ТОВ «Парком Транс» Ткачуку М.В. Фактично, під керівництво Андрія Біби діяло потужна організована злочинна група (ОЗГ).

Як повідомляли раніше ЗМІ, Андрій Біба в переховується в Італії. З України бізнесмен втік одразу після трагедії на Васильківській нафтобазі влітку 2015 року. Тоді внаслідок восьмиденної масштабної пожежі загинуло шестеро людей. Замість допомоги постраждалим від трагедії пожежним та працівникам, Біба почав шукати винних у вибуху.

Після того, як спроба втікача Андрія Біби звинувати Міністра МВС України Арсена Авакова у рейдерській атаці провалилася, Біба видумав для журналістів ще одну версію – “теракт”, однак слідство цієї версії не підтвердило.

Натомість випливло, що і нафтобаза, і усе паливо в ній були продані злочинцями на чолі з Бібою саме напередодні вибуху. Тоді експерти заявили, що вибух на Васильківській нафтобазі міг бути інспірованим самим Андрієм Бібою з метою “замести сліди” виробництва сумнівного пального.
Юристи Андрія Біби по справі вибуху на нафтобазі затягують судовий розгляд з метою звільнення обвинувачених від відповідальності за спливом строку, щоб ті свідчення, які вони дали на Бібу, не були враховані в судовому розгляді.

На думку об’єднання родин постраждалих під час Васильківської трагедії, уникнути екстрадиції та кримінальної відповідальності допомагає Бібі його “дах” у Генпрокуратурі.

Фактично, чиновники ГПУ відкрито “кришують” злочинну групу Андрія Біби, нахабно підставляючи Генпрокурора Юрія Луценка. У цій ситуації активісти великі надії покладають на НАБУ, яке вже взялося за справу злочинної групи Біби і тепер вже ніщо не стане на заваді притягнення до відповідальності винних у загибелі людей та розкраданні держбюджету.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *