13737

Кіберполіція викрила злочинців, які торгували закритими базами даних

Кіберполіція викрила групу зловмисників, які облаштували у Запоріжжі офіс із продажу баз персональних даних, інформує 1NEWS з посиланням на Департамент кіберполіції Національної поліції України.

«У приміщенні розміщувалося 20 робочих місць для операторів з продажу. Щоденно кожен з них здійснював до 50 тисяч розсилок рекламних повідомлень з пропозицією продажу баз з персональною інформацією», — йдеться у повідомленні.

За даними департаменту, організатором злочинної групи, яка складалася із сімох осіб, був 26-річний мешканець Запоріжжя. Реклама «послуг» організації здійснювалася за допомогою смс-розсилки. Тільки у березні 2018 року зловмисники розіслали майже 1,5 мільйона листів про продаж інформації.

Поліцейські провели санкціонований обшук у приміщенні «офісу», під час якого вилучено комп’ютерну техніку, на якій зберігалася інформація з базами даних, мобільні телефони, додаткові флеш-носії, 25 тисяч гривень та 36 тисяч доларів США.

Крім того, з офісу вилучено більше тисячі стартових пакетів різних мобільних операторів та чорнові записи з інформацією щодо обсягів продажу даних.

Наразі правоохоронці встановлюють шляхи отримання доступу до баз даних різних організацій приватного і державного секторів.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 361 КК України.

 

 

дані злочинці кіберполіція




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *