13738

Українська альпіністка готується до рекорду в Непалі


Два роки тому уболівальниця київського футбольного клубу «Динамо» Ірина Галай стала першою українкою, якій підкорилася найвища вершина світу Еверест. 7 квітня альпіністка відправиться до Непалу, щоб розпочати нове рекордне сходження.

 

У травні Ірина планує піднятися на гору Лходзе (висота 8516 метрів — четверта вершина світу) без кисневої маски, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

У середу, 4 квітня, на прес-конференції у Києві Ірина Галай розповіла про мотиви, які надихнули її на спробу підкорення нової вершини.

«Лходзе знаходиться дуже близько до Евересту, з вершини якого я її побачила. Два роки після мого сходження на Еверест мене не залишала думка, чи змогла б піднятися без кисневої маски. Це важке випробування для альпініста, оскільки нестача кисню істотно впливає на організм людини. У мене є причини спробувати зробити це, оскільки я провела рекордно довгий час на висоті 6400 метрів. Я вирішила, що зможу без кисню піднятися у так звану «зону смерті». Мені дуже цікаво буде побачити Еверест з боку Непалу. Цей підйом більш «культовий». Раніше я сходила на вершину з боку Тибету», — сказала спортсменка.

Своє сходження на нову висоту в екстремальних умовах Ірина вирішила присвятити улюбленому з дитинства футбольному клубу — київському «Динамо».

альпінізм обман шахрайство




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *