13738

В Україні скасували приватизацію деяких держпідприємств

Фонд держмайна в зв’язку зі вступом в силу нового закону «Про приватизацію державного та комунального майна» переглянув переліки об’єктів на приватизацію у 2018 році.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, ФДМ виключив з переліків контрольні пакети акцій п’яти обленерго, блокуючі пакети акцій трьох обленерго і «Донбасенерго».

У нових списках в порівнянні з затвердженими в кінці минулого року відсутні також 75,22% акцій «Турбоатома», 51% акцій Запорізького титано-магнієвого комбінату, 50% — «Азовмаша», 40% — «Світ ласощів».

З чотирьох запланованих до продажу ТЕЦ — Криворізької, Миколаївської, Дніпровської і Херсонської — залишена тільки Миколаївська.

У той же час, в список включені блокпакети по 25% акцій «Нафтохіміка Прикарпаття» і «Нафтопереробного комплексу «Галичина», а також 100% «України туристичної», 76,7588% акцій Херсонського бавовняного комбінату.

В оновленому переліку в групі найбільших об’єктів, що підлягають приватизації в поточному році, залишилося тільки чотири позиції: 99,567% акцій Одеського припортового заводу, 99,995% — «Сумихімпром», 68,009% — Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату і 78,29% — «Центренерго».

За умови схвалення урядом умов продажу виставлення перших трьох на конкурс заплановано на травень, «Центренерго» — на червень.

Як пояснили у ФДМ, таке істотне скорочення списку найбільших об’єктів для приватизації в 2018 році пов’язане з тим, що лише зазначені об’єкти підпадають під перехідні положення нового закону.

У Фонді пояснили, що додатковий список об’єктів з активами понад 250 млн грн для продажу в цьому році буде затверджений урядом.

держпідприємства приватизація Фонд держмайна




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *