13711

Аналітики: РФ використовує російськомовне населення для дестабілізації ситуації в сусідніх країнах

Для підриву держави в Україні, країнах Балтії та інших сусідніх країнах Росія використовує фінансовану державою телевізійну мережу, різноманітні інформаційні веб-сайти та низку місцевих організацій.

Про це йдеться у дослідженні американського аналітичного центру RAND, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

За даними експертів, Росія намагається використати соцмережі для того, щоб вбити клин між громадянами та їхніми державами і для цього застосовує різну тактику.

«Там, де це можливо, вона використовує росіян та російськомовне населення.  У більш віддалених країнах ЄС і НАТО Кремль намагається досягти політичного паралічу, створюючи інформаційний хаос, розбурхуючи страхи та знижуючи довіру до західних і демократичних інститутів», — зазначають аналітики.

Згідно з дослідженням, найбільш ефективною тактикою у Кремлі вважають вбивання клину між етнічними росіянами і російськомовним населенням та відповідними державами  — в Україні, Латвії, Литві, Естонії, меншою мірою — у Молдові та Білорусі.

Для цього РФ використовує синхронізовані дії — складну соціальну медіа-кампанію, яка містить новинні твіти, неприєднані коментарі на веб-сторінках, облікові записи соцмереж тролів та ботів, підроблені хеш-теги та кампанії у Twitter.

За даними RAND, кількість проросійських активістів у Twitter, які споживають і поширюють проросійську та антиукраїнську пропаганду, становить близько 41 тисячі акаунтів.

«Протистоять їм 39 тисяч користувачів, які виробляють і поширюють проукраїнський та антиросійський контент», — зазначають експерти.

Відсутність потужних російськомовних каналів інформації, не пов’язаних з Кремлем, обмежують можливості донести інформацію від представників країн Балтії до російськомовного населення, яке не говорить місцевими мовами.

«Ці проблеми вдалося вирішити Україні, яка заборонила російське телебачення та платформи соціальних мереж», — йдеться у звіті.

аналітика ЗМІ кремль Росія




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *