13706

В уряді розповіли про подальші кроки з підвищення пенсій

Пенсійна реформа дозволила відкрити нові можливості системного підвищення виплат для військових пенсіонерів та для працівників з великим стажем і незначним рівнем зарплат на момент виходу на пенсію, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Кабміну.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Це (все, що зроблено) не означає, що в 2017-2018 році ми провели перерахунок – і крапка. Ні! Ми відкрили можливості для системного підвищення виплат для громадян. Зараз ми вирішуємо питання підвищення пенсій тим, хто мав стаж, але виплати були копійчані. Це колгоспники, ті, хто працював у тіні за мінімальні кошти, тощо. Серйозне питання, і ми дамо відповідь», – сказав Володимир Гройсман.

Пенсійна реформа вступила в силу восени 2017 року. Її ключові новації – збереження віку виходу на пенсію, скасування зрівнялівки, що є справедливим щодо людей з великим трудовим стажем, скасування оподаткування пенсій та скасування спеціальних пенсій, а також встановлення механізму автоматичного осучаснення пенсій, що знімає будь-які політичні маніпуляції в системі пенсійних виплат.

Вже в жовтні 2017 року підвищення пенсій отримали майже 10 млн пенсіонерів. При цьому вдалося не збільшувати дефіцит пенсійного фонду – за рахунок, у тому числі, збільшення мінімальної заробітної плати та детінізації зарплат.

У квітні 2018 року уряд реалізував другий крок реформи – осучаснив виплати військовим пенсіонерам. Понад 500 тис. пенсіонерів отримали підвищені пенсії та компенсації. Середній розмір збільшення склав 1500 грн.

Проект закону про пенсійне забезпечення діючих військових, які вийдуть на відпочинок в наступні періоди, також підготовлено урядом, і наразі документ знаходиться на обговоренні.

Нагадаємо, в Україні на сьогодні вже отримали перераховані пенсії близько 316 тис. військових пенсіонерів, що становить близько 60% від загальної кількості військових пенсіонерів, яким буде перераховано пенсії.

 

 

кроки пенсії уряд




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *