13702

Генпрокурор узяв на себе частину повноважень Холодницького

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що голова САП Назар Холодницький пішов у відпустку, а його обов’язки виконують заступник і голова ГПУ, інформує 1NEWS з посиланням на УП.

Про це Луценко повідомив на брифінгу в понеділок. За словами генпрокурора, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вирішив піти у відпустку і гарантував, що надасть пояснення і працюватиме із Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів.

“САПом керує наразі перший заступник Холодницького (Максим Грищук – ред), але тут є одна дуже специфічна ситуація…”, – сказав він.

Луценко пояснив, що заступник виконує не всі обов’язки голови, а лише ті, які стосуються діяльності безпосередньо САП. Повноваження ж Холодницького як заступника генпрокурора частково взяв на себе сам Луценко, оскільки його заступники чи будь-хто інший з ГПУ не має права виконувати цю роботу.

“Це дуже маленькі функції, наприклад, підписи по підозрам щодо окремої категорії підозрюваних”, – зазначив генпрокурор.

Він розповів, що зокрема підписав підозру в корупції адвокату заступника вінницької регіональної прокуратури, який разом з чиновником вимагав хабар.

За словами Луценка, також за відсутності Холодницькго від підписуватиме зміни в складі групи прокурорів.

Водночас, наголосив голова ГПУ, є частина повноважень Холодницького, які не може виконувати навіть генпрокурор.

З цього приводу Луценко дорікнув законодавству, що не дає можливості іншим чиновникам повноцінно виконувати обов’язки голови САП на час його відсутності.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Юрій Луценко написав на своїй сторінці Facebook, що у рамках кримінального провадження, яке розслідується спільною групою ГПУ та НАБУ за здобутими в ході слідства фактами, які належно розсекречені, до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) за підписами Генерального прокурора та директора Національного антикорупційного сьогодні направлені дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

 

 

Луценко повноваження холодницький




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *