13702

СБУ викрила угруповання, яке розпалювало міжнаціональну ворожнечу в інтересах РФ

Співробітники Служби безпеки України викрили у Чернігові організоване угруповання, яке здійснювало провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі в інтересах країни-агресора, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу відомства.

“Правоохоронці встановили, що організатором провокацій є мешканець одного з південних регіонів нашої країни. Виконавців “замовлених” спецслужбами РФ акцій зловмисник підшукував у різних областях України за допомогою соціальних мереж. Оперативники спецслужби задокументували нанесення антисемітських написів на будівлі чернігівської синагоги мешканцем обласного центру. Під час обшуку у його помешканні правоохоронці виявили “інструкції” стосовно ведення підривної діяльності та матеріали з антисемітською і проросійською пропагандою”, – йдеться у повідомленні.

За висновками фахівців, виявлені матеріали містили відверті заклики щодо агресивних дій стосовно представників певної національної меншини, провокували ворожнечу між людьми різних національностей та віросповідань. Зазначені брошури зловмисник отримував від свого “куратора” через Інтернет і в подальшому тиражував їх за допомогою принтера.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

 

ворожнеча країна-агресор СБУ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *