13671

Співак із Нігерії вивчив українську мову

Співак нігерійського походження Leo Mantis (Леонардо Ободоеке), який приїхав в країну шість років тому, розповів, чому вивчив українську мову.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на “Радіо Свобода”.

“В Україні я живу вже 6 років. Вивчати українську для мене було логічним рішенням, адже коли ти приїжджаєш в яку-небудь країну і поважаєш її культуру, людей, то ти повинен розуміти і державну мову, спілкуватися нею”, – сказав співак.

Він повідомив, що почав вивчати українську мову ще в Нігерії за допомогою програм на комп’ютері. Дивився мультфільми з українською озвучкою. “Своє знайомство з українським я почав ще перебуваючи вдома, в Нігерії: вивчив український алфавіт, а також фрази, які повинні були допомогти мені вижити. Робив це абсолютно самостійно, шукаючи в інтернеті необхідні програми (а їх достатньо). Коли приїхав в Україну, міг спочатку тільки сказати: “Мене звуть Леонардо. Я не говорю українською. Ось мій паспорт”, – згадує Леонардо.

Велику підтримку співакові надав Святослав Вакарчук. Вивчити мову виконавцю допомогли і пісні українською мовою. “Я музикант і вірю, що саме через музику можна пізнати культуру тієї чи іншої країни, тому вивчити українську мову мені допомогли і українські пісні. Я слухав “Океан Ельзи”, Mad Heads XL, “С. К. А. Й.”. Перекладав їхні тексти, щоб глибше зрозуміти суть. Це допомогло мені не тільки краще спілкуватися українською, але й писати в подальшому на цій мові власні пісні. Коли я слухав українські пісні, мені настільки сподобалася ця музика, я сам захотів заспівати. Згодом у вигляді експерименту я спробував сам створювати пісні українською. Підштовхнула мене до цього і підтримка Святослава Вакарчука. Так, це нелегко, але українська мова дуже хороший, гармонійний, співаючий”, – зізнався співак.

Нігерія співак українська мова




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *