13703

Супрун дозволила «сидіти на холодному»

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун стверджує, що запалення сечового міхура (циститу) через сидіння на холодній поверхні – це міф. Організм сам підтримує оптимальну температуру внутрішніх органів, тому сечовий міхур та інші органи переважно захищені від перепаду температури. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

«Що робити, якщо вам довелося «сидіти на холодному»? Перше – не перейматися….Найпоширеніший із них – міф, що сидіння на холодній поверхні призводить до запалення сечового міхура (циститу). Це судження не має під собою науково обґрунтованих доказів», – зазначає Супрун.

За словами в.о. міністра «переохолодження чи запалення певної ділянки тіла дійсно може виникнути, якщо тривалий час знаходитися на вулиці в лютий мороз. Або ж, коли температура, навіть вища за 0, проте є велика вологість повітря та сильний вітер, котрий дме на відкриту частину тіла. У всіх інших випадках, особливо за добрих погодних умов, дуже складно переохолодитися. Організм сам підтримує оптимальну температуру внутрішніх органів, тому ваш сечовий міхур та інші органи переважно захищені від перепаду температури».

«Сидіння на холодній поверхні може призвести до оманливого відчуття потреби частого сечовипускання. Це не шкодить здоров’ю. Ваше тіло реагує на холод, як подразник, тож коли ви зігрієтеся – неприємне відчуття зникне. Проте, якщо ви відчуваєте печіння або біль під час сечовипускання, це свідчить, що проблема справді серйозна. Такі симптоми не пов’язані з холодною погодою чи поверхнею, на якій ви посиділи.  Вони найчастіше розвиваються внаслідок бактеріальних інфекцій – коли до сечового міхура або сечовивідних шляхів потрапляють бактерії, які викликають запалення. Холод не є провідником таких бактерій», – написала Уляна Супрун.

За словами в.о. міністра, якщо подібна проблема трапляється двічі або тричі на рік –необхідно звернутись до лікаря і визначити необхідне лікування.

«Сучасні дослідження показують, що для профілактики повторення такого запалення допомагають зміни способу життя. Щоби запобігти повторному розвитку інфекції, регулярно пийте багато води та намагайтеся дотримуватися правила сечовипускання одразу після статевого акту. Неінфекційні причини циститу також трапляються – це можуть бути, наприклад, деякі засоби контрацепції, травми, алергічні стани, певні ліки, проте ним неможливо заразитися через сидіння на холодній поверхні або купання у прохолодній воді. Обговоріть всі нюанси з лікарем та підберіть оптимальне для вас лікування і профілактику», – підсумувала Супрун.

Нагадаємо, раніше в.о. міністра охорони здоров’я розповіла, що діагнозу «вегето-судинна дистонія» не існує у міжнародній медицині.

В середині березня Уляна Супрун заявила, що 3% розчин перекису водню – який багато людей використовують як засіб першої й часто єдиної допомоги при невеличких пораненнях – не загоює і не знезаражує рани.

Також Супрун повідомила, що «пробу Манту», яку роблять для виявлення туберкульозу у пацієнта, можна мочити.

Окрім того Уляна Супрун пропонує відмовитись від масового проведення флюорографічних обстежень. Як зазначає в.о. міністра, проведення флюорографії у здорових людей з метою зупинити туберкульоз – є міфом, породженим радянською системою охорони здоров’я.

запалення сечового міхура інфекційна хвороба медицина Супрун




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *