13700

Вірменська опозиція оголосила про акції “тотальної непокори”

Представник вірменської опозиції, лідер ініціативи «Мій крок» Нікол Пашинян заявив про початок акцій “тотальної непокори”, інформує 1NEWS з посиланням на “Радіо Свобода”.

Зазначається, що на площі Франції в Єревані заступник начальника столичної поліції Валерій Осипян надав Пашиняну письмове повідомлення про те, що поліція ухвалила рішення про припинення демонстрацій у центрі міста. Натомість Пашинян, не читаючи документа, демонстративно розірвав його, заявивши: «У Вірменії розпочалася тотальна непокора».

Як відомо, демонстранти блокують центр Єревана з 13 квітня. Зранку 17 квітня сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти призначення колишнього президента Сержа Саргсяна на посаду прем’єр-міністра, знову перекрили вулиці столиці. Деякі протестувальники залишали свої автомобілі посеред вулиці, мотивуючи це їх несправністю. Активісти і прихильники опозиційного руху також використовували лавки, сміттєві баки та інші предмети.

Напередодні прибічники опозиційних сил Вірменії провели масові протести у столиці Єревані. Під час акції протесту сталися сутички між демонстрантами і поліцією. Поліцейські застосовували сльозогінний газ і димові шашки. Внаслідок зіткнень травми дістали 46 осіб, у тому числі шестеро поліцейських.

Голосування з питання обрання Сержа Саргсяна прем’єр-міністром заплановане у вірменському парламенті на сьогодні, 17 квітня.

Нагадаємо, у Вірменії новообраний президент Армен Саргсян склав присягу і вступив на посаду президента.

 

 

 

 

акції вірменія опозиція




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *