13757

У Харкові колишні поліцейські вимагали хабарі у підприємців

Наприкінці минулого року Харківським управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції було встановлено причетність колишніх працівників поліції до протиправних дій. Двоє співробітників кримінального блоку поліції Харківщини, які звільнилися з органів, отримали незаконним шляхом банківські відомості щодо руху коштів окремих суб’єктів господарювання. Зловмисники організували схему вимагання та отримання від підприємців хабарів.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Колишнім колегам «допомагали» діючі працівники слідчих підрозділів. Зокрема, спільники виписували повістки на виклик до поліції «потрібним» харківчанам, потім допитували їх у якості «свідків» у кримінальному провадження. За «непритягнення» до кримінальної відповідальності, вимагали передати певну суму.

Приміром, у січні 2018 року колишні поліцейські приїхали додому до одного з підприємців, вручили йому повістку, а у відділку поліції пояснили, що уникнути криміналу за «виявлені» порушення у сфері господарської діяльності можна лише за п’ять тисяч доларів. Цього ж дня обрана жертва передала вимагачам наявних у нього 3 тисячі доларів.

У іншого дрібного бізнесмена спільники групи систематично вимагали гроші. Так, восени 2017 року підприємець сплатив зловмисникам дві тисячі доларів, а  згодом ще 200 доларів і понад 15 тисяч гривень. У квітні цього року чоловік повинен був знову віддати понад 4 тисячі доларів.

Саме під час отримання цих коштів  колишні поліцейські були затримані працівниками Харківського управління внутрішньої безпеки НПУ, прокуратури Харківської області та поліції особливого призначення поліції Харкова.

підприємці поліція хабарь Харків




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *