13699

Голова Деснянської РДА навмисно надав недостовірні дані у декларації – НАБУ

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування стосовно голови Деснянської районної державної адміністрації Києва Геннадія Заболотного через декларування недостовірної інформації, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Бюро.

“Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Деснянської районної державної адміністрації у м. Києві про завершення досудового розслідування стосовно нього. 17 квітня 2018 року посадовцю та його захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, чиновник, який на час вчинення злочину обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області, вніс завідомо недостовірні дані до щорічної е-декларації за 2015 рік. Йдеться про відомості щодо земельної ділянки, яка перебувала в користуванні підозрюваного, а також дані про корпоративні права його дружини на суму понад 2 млн грн, що раніше належали підозрюваному і були безоплатно відчужені на її користь у 2015 році.

Детективи вважають, що голова РДА вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування значної частини своїх та сімейних статків з мотивів небажання оприлюднення таких даних у відкритих джерелах.

Факт порушення головою РДА закону «Про запобігання корупції» та наявність у його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, також підтвердило Національне агентство з питань запобігання корупції, зазначили у відомстві. Розслідування цієї справи детективи розпочали у грудні 2016 року.

Як повідомлялося, НАБУ 20 березня 2018 року оголосило голові Деснянської РДА столиці підозру у декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 КК України).

Нагадаємо, за 2017 рік лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко отримав дохід в розмірі 20,6 млн. грн.

 

 

 

 

голова декларація набу




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *