13680

В Україні на 40% зросла кількість аварій з тяжкими наслідками

23 квітня розпочався Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху ООН. Його мета — знизити кількість дорожньо-транспортних пригод та смертельних випадків на автошляхах, інформує 1NEWS з посиланням на Експрес.

Фахівці стверджують, що головна причина усіх нещасть — перевищення допустимої швидкості.

Про порушення цієї норми говорять і українські фахівці. “З року в рік основними причинами аварій на українських дорогах вважають перевищення швидкісних режимів, порушення правил проїзду перехресть, наїзд на пішоходів, керування у нетверезому стані, — пояснює Віктор Козоріз, віце-президент громадської організації “Товариство учасників руху”.

Незважаючи на всі заходи, які протягом останнього часу вживає Уряд та урядові структури (МВС, Мінінфраструктури, Укравтодор та інші) ситуація з безпекою дорожнього руху в Україні суттєво не покращується, а навпаки погіршується.

Усе тому, що на дорогах нема належного контролю за дотриманням Правил дорожнього руху, крім того, збільшується кількість автомобільного транспорту та посилюється інтенсивність руху”.

Так, за даними Нацполіції, у 2017 році в Україні сталося 162 тисячі 526 ДТП.

Порівняно з 2016 роком загальна кількість ДТП зросла на 2,4%. Кількість ДТП, у яких є потерпілі, збільшилася на 1,6%. Минулого року трапилося 27 тисяч 220 таких дорожньо-транспортних пригод.

Важливо, що кількість аварій з тяжкими наслідками всього за рік зросла майже на 40%!

За цей час внаслідок ДТП в Україні загинуло щонайменше 3 тисячі 432 особи, ще 34 тисячі 677 осіб травмувалися.

 

 

аварії дтп наслідки




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *