13608

Заарештовано контрактника, який розкрадав військове майно

Суд арештував військового, якого обвинувачують у викраденні військового майна у вигляді елементів динамічного захисту бойових машин та спробі збагатитися за рахунок продажу військового майна. Про це повідомив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко, передає 1NEWS.

“Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України у двомісячний термін завершено досудове розслідування за фактом викрадення військового майна у вигляді елементів динамічного захисту бойових машин”, – йдеться в повідомленні.

Наразі військова прокуратура забезпечила проведення досудового розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням молодшого сержанта однієї з військових частин, розташованих на Чернігівщині, у вчиненні злочинів, передбачених ст. 263 ч. 1, 410 ч. 3 КК України.

“Встановлено, що військовослужбовець служби за контрактом намагався збагатитися за рахунок продажу військового майна. Достовірно знаючи про зберігання модулів динамічного захисту “Ніж” ХСЧКВ-19 та модулів динамічного захисту “Ніж” ХСЧКВ-34 на території парку бойових машин військової частини, він виніс за межі охоронюваної території військової частини 31 одиницю вказаних модулів із вмістом вибухової речовини та продав їх цивільній особі за 11 тисяч грн”, – написав Лисенко.

Наразі суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Викрадене військове майно вилучили.

 

 

 

 

контрактник суд танк




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *