13607

Верховна Рада може прийняти законопроект про трансплантацію органів

Парубій закликав комітет знайти по всіх конфліктних позиціях у проекті консолідоване рішення, інформує 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Верховна рада України в четвер, 17 травня, ухвалить рішення щодо законопроекту №2386а-1, яким пропонується дозволити трансплантацію органів після смерті донора за умови, що він заздалегідь надав письмову згоду на трансплантацію. Про це сказав спікер Андрій Парубій.

“Поправок усього 200. Ми очевидно протягом буквально 15-20 хвилин зможемо розглянути і вийти на рішення. Ми не можемо за цим законом вийти на результативне рішення. Тому я прошу, щоб взяли і представники всіх фракцій участь у комітеті, щоб усі існуючі застереження були озвучені. Я впевнений, комітет зможе знайти по всіх конфліктних позиціях консолідоване рішення, і завтра ми зможемо проголосувати і вийти на позитивне рішення”, – підкреслив глава Ради.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко зазначила, що розгляд нардепи почнуть зі 154-ї поправки. Після цього глава парламенту закрив ранкове пленарне засідання.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому законопроект, що встановлює правила роботи організацій колективного управління авторськими правами.

донори рада трансплантація




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *