13519

Гривня встановила важливий рекорд

Гривня в 2018 році зміцнилася більше всіх інших валют у світі.

Зокрема, українська валюта виросла на 7,7% по відношенню до долара, незважаючи на заморозку міжнародної фінансової допомоги, звільнення міністра фінансів і підтримувану Кремлем війну на Донбасі, пише 1News.

Заступник голови Національного банку України Олег Чурій зазначає, що ключ до успіху полягає в тому, щоб не покладатися на короткостроковий капітал для фінансування дефіциту поточних рахунків.

“Це досить небезпечно, тому що, якщо у вас є негативні настрої, інвестори просто залишають ринок, і це створює величезний тиск на грошово-кредитну політику і обмінний курс. Але це не той випадок для України”, – заявив заступник голови НБУ.

Україна з осені минулого року змогла залучити близько 550 мільйонів доларів “гарячого капіталу”. При цьому НБУ посилив грошово-кредитну політику і підвищив облікову ставку до 17%.

У той же час Чурій підкреслює, що регулятор не буде знижувати облікову ставку, якщо інфляція як і раніше буде вдвічі перевищувати мету Нацбанку.

“Не думаю, що ми зможемо пом’якшити грошово-кредитну політику, поки не побачимо сильну тенденцію дезінфляції. Жорстка грошово-кредитна політика дозволить нам повернути інфляцію до мети в середині наступного року, а не раніше”, – резюмував він.

Джерело: Bloomberg

валюта гривна гривня Доллар Економіка Нацбанк нбу рост гривны финансы Чурий Олег




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *