13578

Військова прокуратура завершила розслідування щодо податківців часів Януковича

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України 11 червня 2018 року завершено спеціальне досудове розслідування (заочне розслідування відповідно до вимог глави 24-1 КПК України) кримінального провадження за підозрою 6 колишніх службових осіб податкових органів. Про це 1News повідомила прес-служба ГПУ.

Розслідуванням встановлено, що підозрювані, у період 2012 –2013 років, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом Віктором Януковичем злочинної організації, до складу якої входив у тому числі колишній Міністр доходів і зборів України, займаючи керівні посади в органах податкової служби, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволоділи коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн шляхом незаконного відшкодування з Державного бюджету України ПДВ на рахунки 3 фіктивних підприємств.

Після отримання останнього дозволу суду на здійснення спеціального досудового розслідування 17.05.2018, органом досудового розслідування відповідно до вимог КПК України, з урахуванням особливостей передбачених ст. 297-5 КПК України, проведено та закінчено досудове розслідування.

На теперішній час стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та після цього обвинувальний акт стосовно вказаних підозрюваних буде передано до суду.

Кримінальні правопорушення, про які йдеться, передбачені ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України (участь у скоєнні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочину невеликої тяжкості у сфері службової діяльності).

Довідково: всього по схемі незаконного відшкодування з Державного бюджету України податку на додану вартість було 16 підозрюваних з числа службових осіб податкових органів. На даний час по 3 особам винесено обвинувальні вироки суду; щодо 6 обвинувачених обвинувальні акти перебувають на розгляді у суді; щодо 7 підозрюваних, в тому числі колишнього Міністра доходів і зборів України, досудове розслідування завершено та виконуються вимоги ст. 290 КПК України.

військова прокуратура ГПУ розкрадання бюджетних коштів Янукович




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *