13523

Нацбанк посилить контроль за діяльністю операторів платіжних систем

Національний банк України посилює нагляд за діяльністю платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу регулятора.

«Відповідну постанову № 61 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» (далі – Постанова № 61) ухвалило Правління Національного банку України 7 червня 2018 р.», – йдеться в повідомленні НБУ.

Постанова № 61, зокрема, передбачає: встановлення вимог до організаційних та технічних заходів, які повинні вживати об’єкти оверсайту (включає моніторинг платіжних систем, оцінювання їх на відповідність вимогам законодавства України та міжнародним стандартам. – Ред.) для забезпечення безперервності діяльності, спрощення вимог до інформації, яку об’єкти оверсайту зобов’язані розміщувати у пунктах приймання та виплати готівки.

Також встановлюються вимоги до об’єктів оверсайту щодо наявності власного офіційного веб-сайту; удосконалюються вимоги до інформації, яка повинна знаходитися на таких сайтах, моніторах програмно-технічних комплексів самообслуговування та у пунктах приймання готівки, вимоги до зберігання інформації про кожну операцію з переказу коштів, здійснену в платіжній системі.

Цією постановою також запроваджуються деякі додаткові права та обов’язки уповноважених працівників НБУ щодо отримання та повернення документів і матеріалів під час здійснення виїзних перевірок, а також визначається правовий механізм вручення керівнику об’єкта перевірки першого примірника довідки за результатами перевірки, якщо його неможливо вручити безпосередньо.

 

 

 

 

контроль нбу оператори система




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *