13516

Робітники “Укрспирту” збираються блокувати урядовий квартал у столиці

Близько 50 співробітників держпідприємства “Укрспирт” провели пікет на Житомирській трасі з частковим перекриттям дороги з вимогою розблокувати роботу держпідприємства, інформує 1NEWS.

Співробітники підприємства провели санкціонований мітинг на 67-му кілометрі Житомирської траси біля села Небелиця, де розташований один із заводів, що належать “Укрспирту”.

Учасники мітингу тримали прапори України, а також плакати “Рятуйте спиртову галузь від чиновників”, “Руки геть від “Укрспирту”, “Міністра юстиції Петренка у відставку”.

Частина протестувальників стояли уздовж дороги з плакатами, а частина безперервно ходила наземним переходом, перешкоджаючи руху транспорту.

Водночас учасники акції зазначали, що пропускатимуть карети “швидкої допомоги” та інші спеціальні служби.

За словами пікетників, членів профспілки, акція покликана звернути увагу на проблеми, які виникли на “Укрспирті”, й закликати відповідальні органи влади розблокувати роботу держпідприємства.

Правопорядок охороняли кілька десятків правоохоронців, сутичок між ними та протестувальників не було.

На сторінці “Укрспирту” у Facebook повідомляється, що профспілка цього держпідприємства розпочала акції протесту в усій країні. Зокрема, перекриття автомагістралей відбуватиметься в Київській, Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Харківській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській, Сумській, Рівненській і Вінницькій областях.

“Сподіваємося, що уряд почує наші вимоги, Державна фіскальна служби та Державна виконавча служба знімуть арешт із рахунків підприємства. Ми не можемо залишити без роботи та зарплати 5000 працівників, а держава не має права втрачати стратегічну галузь. Бюджет недоотримає 10 млрд грн акцизу”, – повідомив голова об’єднаної організації профспілки працівників АПК у ДП “Укрспирт” Віталій Сосницький.

Якщо вимоги трудових колективів не будуть почуті, працівники обіцяють блокувати урядовий квартал наступного тижня, зазначається в повідомленні “Укрспирту”.

Як повідомлялося, державний виконавець 24 травня 2018 року ухвалив постанову про арешт коштів держпідприємства “Укрспирт”, згідно з якою накладено арешт на всі банківські рахунки компанії, повідомляється на сайті ДП.

“Укрспирт” перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність ДП – понад 30 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

 

 

 

Акція Укрспирт уряд




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *