13514

Українські чоловіки вважають себе кращими за жінок у політиці і бізнесі


Кожний другий український чоловік вважає, що представники їхньої статі є кращими політичним лідерами, ніж жінки. Такі дані дослідження «Ставлення чоловіків до гендерних стереотипів і насильства щодо жінок», – повідомляє 1NEWS.

Чоловіки досить неупереджено ставляться до можливості жіночої зайнятості: вони вважають, що жінки можуть працювати і навіть що вони можуть робити це так само добре, як і  чоловіки (79%), вони погоджуються, що жінки мають отримувати однакову заробітну плату за роботу такої самої цінності ( 81%), але коли мова заходить про лідерські якості жінок, тут чоловіки досить скептичні: значна частина чоловіків вважають, що вони кращі в бізнесі (40%), і що жінки суттєво поступаються чоловікам у великій політиці і є не такими гарними політичними лідерами (50%).

Як засвідчило дослідження, 73% чоловіків вважають, що жінки повинні мати такі самі шанси бути обраними до політичних структур, як і чоловіки, а 74% опитаних висловили думку, що  жінки можуть бути такими ж гарними лідерами громад, як і чоловіки. 82% респондентів вважають, що на ринку праці існують жіночі і чоловічі професії.

Дослідження здійснено фахівцями ГО «Український центр соціальних реформ» з ініціативи та фінансової і технічної підтримки Представництва Фонду ООН в Україні та  уряду Великої Британії. Цільовою групою дослідження були чоловіки віком від 18 до 59 років, з представників яких побудована репрезентативна вибірка за регіонами, місцевістю проживання, освітнім станом.

Джерело: Укрінформ

бизнес дослідження жінки зарплата лідери Політика професії робота чоловіки




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *