13509

У Києві затримали заступника голови партії “Правий сектор”

У Києві затриманий заступник глави партії «Правий сектор» Василь Лабайчук. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Затримання відбулося після сутички, що відбулася біля Оперного театру.

Речник «Правого сектора» Артем Скоропадський каже, що Лабайчук не чинив опору поліції.

Нагадаємо, за повідомленням столичної поліції, станом на 8:15 в Києві затримали 56 людей. Затримання відбулися після двох сутичок із поліцією противників проведення «Маршу рівності» у Києві: на вулиці Володимирській та біля Оперного театру.

Зокрема, учасники акції на Володимирській перекрили дорогу на маршруті руху «Маршу рівності». За даними поліції у першому випадку кілька чоловіків чинили опір та застосовували у бік правоохоронців газові балончики. На вулиці Володимирській було затримано 28 людей. Біля готелю «Опера» було затримано близько 20 людей.

Нагадаємо, роботу станцій «Театральна», «Площа Льва Толстого» та «Палац спорту» Київського метрополітену обмежено з самого ранку у зв’язку з проведенням сьогодні «Маршу рівності».

Як повідомлялося, напередодні ввечері станції «Театральна», «Площа Льва Толстого», «Золоті волота», «Майдан Незалежності» і «Хрещатик» довелося закрити через анонімне повідомлення про замінування. Пізніше у прес-службі метрополітену повідомляли, що станції «Майдан Незалежності», «Хрещатик» і «Золоті волота» перевірили і вони відновили роботу. Вибухівки не знайшли.

Напередодні ввечері «Главком» повідомляв, що силовики почали перекривати центр Києва через проведення 17 червня «Маршу рівності».

Кияни також скаржилися, що Нацгвардія не пропускає людей в центр столиці без паспортів.

В суботу пізно ввечері противники «Маршу рівності» співали на Майдані псалми та цитували Біблію.

Як повідомлялося, стежити за дотриманням громадського порядку під час «Маршу рівності» у Києві будуть до 5 тисяч співробітників Нацполіції України.

У Держдепі США вважають, що під час «Маршу рівності» може виникнути небезпека для його учасників.

На «Марші рівності» у Києві, що відбудеться 17 червня, поліція очікує близько 5 тисяч учасників.

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук виступає категорично проти проведення у столиці щорічного КиївПрайду.

Він також вимагає через суд скасувати «Марш рівності».

Київ Марш рівності Правий сектор




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *