13495

Торгівельна війна: ЄС затвердив додаткові мита на товари з США

Євросоюз застосує з 22 червня додаткові мита на деякі види американського імпорту, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Відповідне рішення, у відповідь на застосування Сполученими Штатами підвищених мит на увезення сталі та алюмінію, затвердила у середу Єврокомісія.

«Єврокомісія затвердила регламент, який застосовує заходи ЄС у відповідь на тарифи США щодо сталі й алюмінію. Ці заходи стосуватимуться переліку продукції вартістю 2,8 млрд євро та набудуть чинності з 22 червня», – заявили у керівній інституції ЄС.

Йдеться про додаткові мита на американський імпорт до ЄС, включаючи сталь й алюміній, агропромислову та іншу продукцію. Зокрема, до переліку включені апельсиновий сік, сигари, сигарети, тютюн, віскі, футболки, джинси, взуття.

«Ми не хотіли займати таку позицію. Однак одностороннє та необгрунтоване рішення США запровадити тарифи на сталь та алюміній не залишило для ЄС іншого вибору», – заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Нагадаємо, Китай підвищив мито на американські товари. Таким чином, Пекін відреагував на введення Вашингтоном мит на імпорт сталі і алюмінію.

 

 

 

 

війна ЄС мито товари




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *