13492

Австралія виділить гроші на прокладання підводних інтернет-кабелів


Австралія, на противагу Китаю, вирішила проспонсорувати прокладання нових підводних інтернет-кабелів для Папуа-Нової Гвінеї та Соломонових островів.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

“Підвищення рівня комунікації на Папуа-Новій Гвінеї та Соломонових островах сприятиме економічному зростанню країн та покращенню менеджменту та безпеки”, – заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Контракт на будівництво кабельної системи Coral Sea (з Австралії на Соломонові острови та Папуа-Нову Гвінею) на суму 136 мільйонів австралійських доларів отримала австралійська телекомунікаційна компанія Vocus. Як зазначається, частина коштів піде на будівництво центру кібербезпеки.

Раніше планувалося, що кабель прокладатиме китайський телекомунікаційний гігант Huawei Technologies. Однак австралійський уряд побоювався, що надання Huawei доступу до магістральної комунікаційної мережі Австралії може стати загрозою для інтернет-безпеки в регіоні і “перекупив” проект.

За оцінками Світового банку, кращий доступ до Інтернету може збільшити ВВП на понад 5 млрд доларів США та створити до 2040 року близько 300 000 нових робочих місць у Тихоокеанському регіоні.

Проект повинен бути завершений до кінця 2019 року.

Джерело: Укрінформ

Австралія будівництво гроші интернет кабель КИТАЙ проект




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *