13489

Гігантські щури атакували містечко у Швеції

Мешканцям шведського міста було рекомендовано вжити заходів, щоб захистити себе від нападів гігантських щурів, інформує 1NEWS з посиланням на Глобал Аналітик.

Жителі міста Сундсвалль мусять тримати свої вікна та двері закритими, а місцеві школярі повинні перебувати в приміщеннях під час перерв у зв’язку із нашестям надзвичайно великих шкідників.

«Це не звичайні щурі, яких ви бачите в лісі, вони такі ж великі, як коти», — повідомив шведському інформаційному агентству TT представник департаменту планування міста Бенні Сагмо.

Міська влада звернулася до мешканців міста із закликом переконатися, що вони правильно розпоряджаються своєю їжею та зберігають її в безпечних контейнерах, щоб не приваблювати щурів.

Команда по боротьбі зі шкідниками вже встановила біля 50 пасток на пацюків. Якщо це не дасть результатів, розглядатимуться інші варіанти.

«Вони можуть ставати дедалі більшими, але я знаю, що ми зупинимо їх, незалежно від того, скільки це буде коштувати, — сказав Сагмо. — Вони вже досягли житлової зони. Ті, хто там живуть, не можуть навіть відкрити вхідні або балконні двері. Усі мусять взяти участь у боротьбі зі шкідниками».

В іншому місці дітям у місцевій дошкільній установі було повідомлено, що вони не можуть спати або грати на вулиці через нашестя щурів.

«У дитячих садках діти повинні спати всередині приміщень, оскільки щури можуть стрибати у коляски», — сказав SVT Västernorrland директор місцевої школи Міа Льофгрен.

Дітям також було наказано не їсти на вулиці, тому що вони кидають їжу на підлогу і тим самим приваблюють щурів.

Вважається, що після закриття сусіднього приватного підприємства з переробки харчових продуктів відбулося зростання кількості гризунів, бо середовище їхнього проживання було зруйноване.

Нагадаємо, Швеція може стати першою безготівковою країною світу. У переважній більшості банків країни клієнти вже давно позбавлені змоги знімати готівку чи сплачувати нею в касі.

 

 

атакували містечко щури




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *