13472

На Київщині підприємець привласнив кошти виділені на ремонт школи

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру директору одного з товариств, який привласнив бюджетні кошти виділені на проведення ремонтних робіт в одній зі шкіл у Бориспільському районі на суму понад 100 тис грн., інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що між загальноосвітньою школою в одному із сіл Бориспільського району та товаристовом укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту частини будівлі навчального закладу на загальну суму понад 1 млн грн.

В подальшому, директор товариства, використовуючи своє службове становище, склав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про те, що підрядні роботи з ремонту частини будівлі школи виконанні в повному обсязі, на підставі яких навчальний заклад на рахунок підрядника перевів понад 1 млн грн.

Втім, згідно із висновком судової будівельно-технічної експертизи обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму понад 100 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

 

кошти підприємець школа




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *