13429

У Чернігові хочуть підвищити проїзд у маршрутках до 10 гривень


Перевізники Чернігова просять міську владу дозволити підняти плату за проїзд у маршрутках і надали нові розрахунки тарифів, – повідомляє 1NEWS.

“Ці розрахунки – в розмірі від 7 до 9,80 грн за одну поїздку – мають недоліки й не фахові. Є ряд зауважень управління до витратної частини формування тарифу”, – прокоментувала звернення перевізників начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко.

За її словами, головне зауваження до підприємців стосується обсягів перевезень, які вони не контролюють, але закладають у тариф. Останній раз дані про пасажиропотік у громадському транспорті Чернігова збиралися управлінням транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради у травні 2017 року. З огляду на ті цифри, тариф не може перевищувати 6 грн, вважає Максименко.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко наголошує на ще нижчій вартості проїзду – максимум 5 грн. І то після перевірки виконання перевізниками укладених раніше домовленостей.

Зараз проїзд у маршрутках Чернігова коштує 4,5 грн. Вимоги, які висувалися до перевізників під час підняття тарифу до 4,5 грн (оновлення рухомого складу, фарбування машин в один колір, введення уніформи для водіїв тощо) на сьогодні не виконані. Містом продовжують курсувати машини з мінімальним рівнем комфорту. Квитки пасажирам теж не видаються.

Джерело: прес-служба Чернігівської міськради

маршрутки міська рада підвищення проїзд тариф Чернігів




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *