13429

Порошенко хоче закріпити в Конституції інтеграцію України до ЄС та НАТО

Президент Петро Порошенко наголосив, що інтеграція України до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу є пріоритетом зовнішньої політики і має бути закріплена в Конституції України. Про це він заявив під час спільного брифінгу для ЗМІ з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомила 1News прес-служба Президента України.

фото прес-служби АП

«Інтеграція до ЄС та НАТО є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Цей цивілізаційний вибір міцно підтримується українським народом. Ось чому я маю намір закріпити цей стратегічний курс у Конституції України», – підкреслив Глава держави.

Президент зауважив, що сьогоднішня зустріч з Альянсом є символічною, оскільки відзначає 10-ту річницю Бухарестського саміту, коли Україна та Грузія взяли на себе зобов’язання щодо майбутнього членства в НАТО.

«Ми вважаємо, що двері Альянсу залишаться відкритими, і Україна, яка поділяє спільні цінності НАТО, стане союзником, коли ми будемо готові. Ми не запитуємо ні в кого: чи маємо ми право стати країною-членом, чи ні. Це суверенний вибір українського народу. І ми вітаємо вашу тверду позицію, пане Генеральний секретар, та позицію держав-членів», – зазначив Петро Порошенко.

«Сподіваюся, що союзники визнають і підтримують євроатлантичні прагнення українців», – наголосив Президент.

В свою чергу Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що довгострокова мета України – приєднання до Альянсу. «Основний фокус нині – на проведенні реформ. Ви досягли важливого прогресу. Ми вітаємо схвалення нового Закону про національну безпеку. Цей Закон є ключем для започаткування громадського контролю та демократичного нагляду за Збройними Силами та безпековими службами», – підкреслив він.

Генсек НАТО наголосив, що зараз потрібне впровадження Закону, щоб ця реформа вступила в силу. «Це наблизить Україну до НАТО. Але, в першу чергу це зміцнить вашу безпеку та демократію», – впевнений Єнс Столтенберг.

Єнс Столтенберг ЄС Конституція України нато Порошенко




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *