13428

Генсек НАТО: Росія має вивести свої війська та припинити підтримку бойовиків в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що планує обговорити безпекову ситуацію в Україні, реформи сектору безпеки та двосторонню практичну співпрацю. За його словами, НАТО має тверду позицію щодо підтримки українського суверенітету та територіальної цілісності. Про це він заявив на спільному з Президентом України Петром Порошенко брифінгу, повідомила 1News прес-служба Глави держави.

фото прес-служби АП

«Ми рішуче засуджуємо незаконну анексію Росією Криму. На Сході України ситуація залишається серйозною, з щоденним порушенням режиму припинення вогню та порушенням прав людини», – наголосив Генеральний секретар НАТО.

Єнс Столтеберг підкреслив, що Мінські угоди залишаються шляхом до миру і всі сторони мають виконати свої зобов’язання.

«Росія має спеціальну відповідальність – вона має вивести свої війська та припинити підтримку бойовиків в Україні», – наголосив він.

Президент Петро Порошенко, в свою чергу, наголосив, що Росія повинна зупинити постійні обстріли, вивести важку зброю та свої війська з території України, а також звільнити українських затриманих та політв’язнів.

«Ціную увагу НАТО до російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Кримського півострова», – наголосив Глава держави під час спільного брифінгу для ЗМІ з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Україна залишається повністю прихильною до мирного врегулювання ситуації через негайну імплементацію Мінських угод. Єдине, чого потребує Україна – це мир та повернення українського суверенітету над окупованою територією», – зауважив Петро Порошенко.

Водночас Президент вкотре наголосив, що політичне вирішення неможливе, поки не будуть виконані всі необхідні безпекові умови і поки Росія не виконає свої зобов’язання.

бойовики Донбас Єнс Столтенберг нато Порошенко Росія




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *