13426

У Київській області ліквідовано конвертцентр


Співробітниками ГУ ДФС у Київській області спільно з працівниками Нацполіції Київської області під процесуальним керівництвом Білоцерківської місцевої прокуратури ліквідовано конвертаційний центр із обігом понад 150 млн грн.

Про це повідомляє 1NEWS.

«В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 28, ч.5 ст.191 КК України було встановлено групу осіб, які надавали послуги з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку підприємствам реального сектору економіки м. Києва, Київської та інших областей України. Для прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти створили, зареєстрували та придбали корпоративні права ряду транзитно-конвертаційних підприємств. Безготівкові грошові кошти СГД реального сектору економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних компаній у вигляді оплати за товари, після чого конвертувались у готівку за винагороду у розмірі 10-12%», – йдеться у повідомленні.

Таким чином з 2017 року по теперішній час було проконвертовано понад 150 млн грн.

За результатами 7 обшуків, проведених в офісному приміщенні, за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях вилучено та передано на відповідальне зберігання 5450 Євро та 5650 доларів США (в еквіваленті 310 тис. грн.) готівкою, 21 печатку підконтрольних СГД, чорнові записи та реєстраційні документи, що підтверджують злочинну діяльність, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та електронні носії інформації тощо.

Джерело: прес-служба ДФС

гроші Київська область конвертцентр ліквідація податківці




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *